Ezt olvasta már?


Egy sor kórház vezetőjét menesztheti a kormány

Tizenhárom egészségügyi intézmény élére írt ki új pályázatot a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, emellett számos gazdasági főigazgató-helyettesi állást is meghirdettek a pénteki Egészségügyi Közlönyben.


hirdetés

Tizenhárom egészségügyi intézmény igazgatói posztjára írt ki pályázatot a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - derül ki az Egészségügyi Közlöny legfrissebb számából.

 

Így új vezetőt nevezhetnek ki az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet, az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Mátrai Gyógyintézet, a Soproni Rehabilitációs Intézet, az Állami Szívkórház, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet, a KorányiIntézet, a Fog és Szájbetegségek Országos Intézete, az Országos Vérellátó Szolgálat, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet, az Egászségügyi Szakképő és Továbbképző Intézet, az Országos Igazságügyi és Orvostani Intézet, az Országos Idegtudományi Intézet élére.

 

Ugyanakkor a legtöbb fent említett intézet, továbbá Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet, a Mentőszolgálat, a Gyógyszerészeti Intézet, az Orvosi Rehabilitációs Intézet, az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet és a Parádfürdői Állami Kórház gazdasági igazgatói állására is pályázatot írt ki a Nefmi.

 

Az állások meghirdetése egyébként nem jelenti azt, hogy automatikusan lecserélnék a mostani igazgatókat, minderre ugyanis közalkalmazotti törvény őszi módosítása miatt van szükség. A közintézmények tulajdonosainak ugyanis január 1 és február 28-a között lehetőségük van arra, hogy azokra a betöltött pozocíiókra, amelyeket most határozatlan idejű szerződéssel töltenek be, pályázatot írjanak ki. Amennyiben ezt nem teszik meg, akkor a szerződések automatikusan határozott idejűre változnak, azaz fél év múlva amúgy is ki kellene írni a pályázatokat. A most meghirdett állások mind ebbe a körbe esnek. A közalkalmazotti törvény egyébként kimondja azt is, hogy ha a korábbi (jelenlegi) vezető nem indul, vagy nem ő nyer, akkor is foglalkoztatni kell.

 

„Az állások meghirdetéséről velünk nem konzultáltak, de nem is kötelező velünk egyeztetni” – mondta a hvg.hu-nak Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) elnöke. Az MKSZ elnöke azt mondta, az Egészségügyi Közlönyben felsorolt egészségügyi intézmények vezetőinek szerződései nagy szórást mutatnak: van olyan igazgató, aki már 5-6 éve vezeti az adott korházat, van olyan, akit pár éve neveztek ki.

 

A fővárosban egyébként ugyanez már kedden lejátszódott, akkor négy kórházigazgatói posztra írt ki Tarlós István pályázatot.

Forrás:hvg.hu








Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?









0

hírek innen, onnan

Újabb sajtópert bukott Orbán Viktor

Amiért a Klubrádiót elmarasztalták, a kormányközeli Economixet és az Indexet felmentették.

Nemzetközi kupadöntőt vezethet a Bajnokok Ligája botránybírója

Hiába dühöngtek miatta többen is, ő fújhat majd a döntőben.

Rohantak a tűzoltók: kigyulladt egy hajó a Dunán - részletek

A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert.

Jön az üzenetszerkesztés az SMS utódjába

Csak akkor lesz elérhető, ha mindkét fél mobilja támogatja.

Új szoftver okozott fennakadást a posta weboldalán

A posta.hu oldalra történő belépésnél egy új szoftver üzembe helyezése miatt fennakadások voltak tapasztalhatók hétfőn 9 óra 46...

Fotópályázatot hirdet a Paktum

A győztes fotósok meghívást kapnak az Európai Éghajlati Paktum 2025-ös brüsszeli eseményére, valamint alkotásaikat is kiállítják.  ...

De miért éppen Szlovénia? Utánajártam, és nem csalódtam

Lassítok egy kicsit, élvezem a lágy szellő simogatását és azt, hogy a tüdőm levegővel telik meg; mélyeket lélegzem, arcomat a...

Új szín kerülhet a közlekedési jelzőlámpákra, ami jelentősen átalakítana mindent a Kresz-ben

A jövő a nyakunkon van, és ez érezhető is. Már hozzászoktunk a piros, a sárga, valamint a zöld jelzésekhez, de most ezekhez érkezhetne...

A BUX az OTP csökkenése miatt zárt eséssel

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 284,4 pontos, 0,41 százalékos csökkenéssel, 68 917,55 ponton zárt hétfőn.

0

Sport

Nem gratulált a Győrnek az ellenfél edzője: „Ha egy zsoldosokkal teledűzdelt csapatnak húznia kell az id...

Ahogy arról beszámoltunk, az ETO FC Győr kétgólos hátrányból fordított és 3-2-ra győzött Kazincbarcikán a labdarúgó NB II 32. fordulójában. Az összecsapást követően a hazaiak vezetőedzője, Csábi József saj

A ferencvárosi B-közép kiakadt az MLSZ-re: „Nem akarnak gyerekeket, nőket, férfiakat a lelátóra”

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem sokkal azután tudatta, hogy pontosan mikor rendezik a Ferencváros-Újpest derbit az NB I utolsó, 33. fordulójában, hogy a zöld-fehérek keménymagja hétfő reggel kiakadt a Facebo

Váratlan, de fontos döntést hozott az olimpiai ezüstérmes magyar úszó

Rasovszky Kristóf mindent egy lapra tesz fel Párizsban, ahol még a Szajna vízminőségétől sem riadnak vissza a magyar nyíltvizi úszók.

A Győr 0-2-ről felállva győzött, ezzel megelőzte a Vasast; két csapat kiesett az NB II-ből

A Győr kétgólos hátrányból fordított és 3-2-ra győzött Kazincbarcikán a labdarúgó NB II 32. fordulójában. A második, feljutást érő helyre fellépő győriek ezzel megelőzték a hétfőn a Haladást fogadó Vasa

Brutális horrosérülés: felismerhetetlenre verték a tíz éve veretlen MMA-harcost

A lengyel sztárbunyós alig lát, akkorára duzzadt a két szeme, és az egész arca véres volt. Kórházba került.

Manchesterben is nyert az Arsenal, az utolsó fordulóban dől el a bajnoki cím sorsa

Mikel Arteta csapata 27 győzelmet szerzett már a Premier League idei kiírásában, ami klubrekord a PL-ben.

Angliában is felfigyeltek a bajnokságot nyerő magyar edzőre

Tímár Krisztián megnyerte az NB II-es bajnokságot a Nyíregyháza labdarúgócsapatával, és ennek Angliában is megvolt a visszahangja.

Itt a magyar válogatott 23 fős kerete

A kapitány és stábja június elején fogja szűkíteni a vb-ezüstérmes csapatot, amelyben egyelőre 4 kapus és 19 mezőnyjátékos kapott helyet.

0

Bulvár

Hackerek vitték el a lottó főnyereményét

Több, mint félmillió lottózó adatai kerültek nyilvánosságra.

Megváltozik a személyi igazolvány, téged is érint

Egyszerűbb lesz az ügyintézés és az azonosítás.

Sulyok Tamás megdöbbentette az egész Vatikánt: három dolgot mutatott a pápának, de ezzel az egész országunkat ...

A hun-magyar rokonság is szóba került a pápával való beszélgetésben, lenyűgözték az egyházi vezetőt országunk krónikái.

Sváby András miatt hagyta el a párja Oroszlán Szonját - Videó

Meglepő titokra derült fány az ATV #Bochkor felvételén: Oroszlán Szonja kamerák előtt árulta el évtizedes titkát.

Kórházba is kerülhetsz, ha így használod az air fryert: soha ne csináld ezt, különben súlyos bajod is lehet.

Manapság már szinte minden háztartásban megtalálható a kompakt légkeveréses sütő, sokan azonban elkövetnek vele egy komoly hibát, amely az egészségre is káros lehet.

Magyar Péter újabb családi konfliktusról számolt be

A Tisza Párt alelnöke nem szokott politikáról beszélgetni a gyerekeivel, de úgy érzi, nagyobbik fiával eltérő platformon vannak.

Ez a három kórház a legegészségesebb Magyarországon

Pszichológiai tanácsadást, sportolási lehetőséget biztosítanak a dolgozóknak.

Hétfőtől országos közúti razzia - ezekre a sofőrökre "utaznak" most a rendőrök

Összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség, amely elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki.

Reggeli étkezés - Ezek a leggyakoribb tévhitek

A reggeli étkezést sajnos rendszeresen elhanyagoljuk. Általában egy újabb nap kezdetekor, munka vagy iskolakezdés előtt arra van a legkevesebb időnk, hogy nyugodtan elkészítsük egészséges reggelinket, és asztalhoz ü

0