Ezt olvasta már?


ORFK: vasárnapi közlekedési előrejelzés

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 157 közúti közlekedési baleset történt. Ebből nem volt halálos baleset, viszont 23 súlyos, 28 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 106 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.


hirdetés

 

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnap is szép, napos idő várható. A reggeli köd hamar feloszlik.

Az alacsony éjszakai - hajnali hőmérséklet és a fagyveszély miatt a téli gumi használata (gumicsere) indokolt!

Nagyobb figyelmet igényel a kései világosodás és a korábbi besötétedés (fontos a megfelelő kivilágítás, gyalogosok és kerékpárosok esetében a láthatóság fokozása), gépjárműveknél pedig a tompított fényszóró bekapcsolása és használata (ne feledjék: helyzetjelzőt csak álló helyzetben lehet alkalmazni!). Fontos, hogy elindulás előtt ellenőrizzék a járművük világítóberendezését!

Az országos közúti hálózaton - ahogyan azt már az elmúlt hetekben is tapasztalhatták - most is számos helyen folynak közúti munkálatok, ezért figyeljék az erre felhívó táblákat, jelzéseket.

Az M0-ás régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozásvan érvényben, építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 csomópontra is! Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen munkagépek környezetében!

Az M1-es autópálya mindkét pályaoldalán a 14-15. km szelvények közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/ó korlátozás, a 25-28. km szelvények, és az 51-54. km szelvények között átterelés van a szembe jövő sávba (burkolatjavítás miatt), ahol 60-as sebességkorlátozás van érvényben (ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatóak). A 103-105. km szelvényben (mindkét oldalon) hídjavítás miatt a leállósáv zárva, és 60-as korlátozás mellett haladhat a forgalom.

Az M5-ös bal pályáján /Budapest felé/ a 78-73 km szelvényben zajló munkák miatt 80 km/ ó sebességkorlátozás van, fix terelés mellett haladhat a forgalom. Itt a kihajtóág Kecskemét felé le van zárva!

Az M6-os autópályán a mai napon a 160-180. km szelvényekben szakaszosan, mobil terelés mellett - váltakozva -, mindkét oldalon karbantartási és tisztítási munkákat végeznek. Ezeken a helyeken 80 km/ó. Sebességkorlátozásra kell számítani.

Az M7-esen a Balaton felé (jobb pályán) vasárnap ismét 8-14 óráig a 18-56. km között egy-egy szakaszon mobil haladósáv-zárás mellett meteorológiai mérések lesznek, ezért itt is 80 km/ó. sebességkorlátozás lesz.

A vasárnapi határforgalmat tekintve elsősorban Záhony közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás személyforgalomban, mindkét irányban. A várakozási időt növelheti a Vám- és Pénzügyőrség által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett új intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási munkálataival összefüggésben az autóbusz-forgalmat és a teherforgalmat egy sávra terelték, amely lassíthatja a teherforgalom átlépésének ütemét. A hétvégi kamionstoppal összefüggésben számolunk várakozással a teherforgalomban, amelynek mértéke a 180 percet is elérheti.

Kisebb mértékű várakozás kialakulásával számolunk mindkét irányban Beregsurány és Tiszabecs közúti határátkelőhelyeken is. Beregsurányban vasárnap délelőttig várható kisebb mértékű várakozás.

A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Ártánd közúti határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben vasárnap a késő esti óráktól hétfő délelőttig várható 1-2 órás várakozás a teherforgalomban.

A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló időjárási tényezőről, munkabeszüntetésről nincs információnk.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon.

Elindulás előtt - vagy ha már úton vagyunk - érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik a következő információs vonalakon:

Az Útinform rádiós információit hallgatva, az Útinform telefonos utastájékoztatóján keresztül a 336-24-00 számon, illetve interneten a www.kozut.hu honlapon.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. telefonszáma: 06-40/40-50-60 (ez olvasható az autópályákon kihelyezett portáltáblákon is).

Ne feledjék, mindenkit haza várnak! A körültekintő közlekedéssel, a KRESZ szabályainak betartásával biztonságosan elérhetik úticéljukat.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Szóvivői Iroda








Ön melyik párt listájára szavazna a 2024. június 9-i EP-választáson?









0

hírek innen, onnan

Papp Sándor Zsigmond: Bellissimo

Nem is lennénk mi, ha nem így történt volna.Békésen néztem a Bajnokok Ligája elődöntőjét, és igazából már minden eldőlt,...

"Mi se atombombáról nem akarunk hallani, se katonák küldéséről" – Menczer Tamás kiakadt Emmanuel Macronra

A június 9-ei választás tétje háború vagy béke – jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szombati, a Facebookra...

Váratlan baki: macska zavarta meg a csókjelenetet az RTL sorozatának forgatásán – videó

Több baki is történt az RTL sorozatának felvételén, ezek közül a legemlékezetesebb az volt, amikor egy kóbor cica zavarta meg a forgatást.

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna...

Egyetlen szavazattal is lehet valaki képviselő vagy polgármester

Egyetlen érvényes szavazattal is lehet valaki képviselő vagy polgármester a június 9-ei települési önkormányzati vagy az ezzel egy...

Az otthonod térrendezése kihat a párkapcsolatodra

Boldog párkapcsolatban élve a legfőbb célunk, hogy megtartsuk a párunkat és megőrizzük a meghittséget a kapcsolatban. Nyilvánvaló, hogy...

Uszik lett a nehézsúlyú bajnok, Tyson Fury már nem veretlen többé

Huszonöt év után lett ismét egyesített nehézsúlyú bajnoka a profi ökölvívásnak.

Egy finn határnál lévő orosz olajterminált találtak el az ukránok

Élő hírfolyamunk az orosz-ukrán háború történéseiről.

Okozhat-e a túltöltött olaj olajfolyást?

Olajcsere után maga alá eresztett a kocsi. Kiderült, túl sok olajat töltöttek bele, ez okozhat ilyesmit?

Mézesmadzaggal toboroznak Zelenszkijék

Dióhéjban az elmúlt órák legfontosabb történései.

Bombatámadás ért egy pakisztáni lányiskolát

Újabb támadás ért egy Pakisztánban egy lányiskolát, de szerencsére senki sem sérült meg a robbantásban.

0

Sport

Klopp váratlant húzott, komoly megtiszteltetés érte Szoboszlai Dominikot

Az utolsó meccsére készülő Jürgen Klopp megható üzenetet küldött a Liverpool szurkolóinak.

F1-hírek: változott a rajtsorrend az Emilia-romagnai Nagydíjra

Oscar Piastrit, a McLaren pilótáját megbüntették, miután az imolai időmérőn feltartotta Kevin Magnussent, aki gyorskörön volt a Q1-ben.

Eldőlt Dárdai sorsa a Herthánál - hivatalos

Dárdai Pál ismét távozik a német labdarúgó másodosztályban szereplő Hertha BSC vezetőedzői posztjáról, de élete végéig a klub kötelékében maradhat - írta az MTI.

Megváltozott az imolai F1-es futam rajtsorrendje

Az időmérő élmezőnyében osztott ki büntetést az FIA.

A Paks feltette az i-re a pontot, a Puskás Akadémia megelőzte a szabálytalan gólokat szerző Vidit

Az NB I-ben szombaton eldőlt, hogy a bajnoki címet korábban megszerző Ferencváros mögött mely együttesek végeznek még a dobogón. A […] A A Paks feltette az i-re a pontot, a Puskás Akadémia megelőzte a szabálytalan

Kupagyőzelem után: Böde Dani is azt üzente, hogy maradj velünk, Jozsó bá.

A Paks történetében először emelhette magasba a Magyar Kupa trófeáját szerdán. A tolnaiak a bajnok Ferencvárost verték 2-0-ra hosszabbításban a […] A Kupagyőzelem után: Böde Dani is azt üzente, hogy maradj velü

Borzasztó szoros végeredményt hozott az évezred legfontosabb bokszmeccse

Megosztott pontozás döntött, új vitathatatlan királya van a nehézsúlynak.

Ez ám a fordulat: mégsem távozik a világbajnok, hanem életre szóló szerződést kötött

Jesús Navas az év végéig folytatja a játékot, utána pedig ő maga választhatja ki, hogy milyen pozícióban szeretne a Sevillánál dolgozni.

FTC: izraeli középpályás érkezhet, távozhat a támadó

Az ulloi129.hu szerint Mahmud Dzsaber felkelthette a Ferencváros érdeklődését. A 24 esztendős védekező középpályás jelenleg az izraeli élvonalban edződő Maccabi […] A FTC: izraeli középpályás érkezhet, távoz

Döbbenetes döntést hozott a Real Madrid edzője a BL-döntőről

Carlo Ancelotti váratlan bejelentést tett, de szerinte nincs vita a kérdésben.

Két nagy baleset és teljes káosz az F1-es időmérő előtt

Többször is félbe kellett szakítani az utolsó imolai szabadedzést.

0

Bulvár

Papadimitriu Athina lánya lecserélte a nevét, nem tudta megszeretni, amit a szüleitől kapott

Azt is nehezen élte meg, hogy mindig gyönyörű nővéreihez hasonlították.

Szégyenteljes, amit Orbán Viktorék a Fico-merénylet kapcsán művelnek – A hét videója

Miközben Robert Fico még az életéért küzd, a magyar kormány és médiája már valótlanságokat szajkózva próbálja learatni a politikai hasznot, miközben a közösségi médiában egyesek a magyar kormányfő elleni er

Az egész világot lázban tartja a Zamárdiban feltárt sír: ezt találták benne

Azt sem tudják, kik temetkeztek ott, a sír tartalma pedig valóságos rejtvény a régészek számára.

Orbán Viktor egész életét átírhatja Robert Fico tragédiája, ezen a nagyon fontos dolgon azonnal változtathat a...

A miniszterelnök szipogva kereste a szavakat, így reagált a tragédiára, továbbra is bízik a magyarokban?

Megfogta a polip a búvár kezét, majd egy rejtett kincshez vezette

A tapasztalt búvár akkor lepődött meg még jobban, amikor látta, mit akart neki megmutatni az állat.

Magyar Péter: A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt

Szerinte a Tisza Párt és a mögötte álló szavazók mind békepártiak. Se háborút nem akarnak, se fegyverszállítást. Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért.

Órapontosan szedi a magas vérnyomás gyógyszereket? Ezért jár el rosszul, ha nem.

A magas vérnyomás jól kezelhető, ha odafigyelünk néhány dologra - köztük a gyógyszerszedés szabályaira is!

Az Orbán-kormány kitalálta ezt az "őrült ötletét" – Teljesen kiakadt az LMP

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az akkumulátorgyárak sérülékennyé tették a magyar gazdaságot. Kanász-Nagy Máté szombati sajtótájékoztatóján, amelyet online lehetett követni pártja Facebook-oldalán, azt

Folytatódik Nótár Mary hatalmas botránya

Jelenleg is perben állnak egymással.

0