Ezt olvasta már?


Meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot

Ismét meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot, melyre három kategóriában várják a professzionális, valamint az amatőr fotográfusok felvételeit szombattól október 10. éjfélig.


hirdetés

Kaiser Ottó fotográfus, a zsűri elnöke elmondta: a négy évvel ezelőtt indított kezdeményezés céljai változatlanok. A pályázat amatőr és professzionális alkotók kameráján keresztül szeretné megmutatni, miért is lehetünk büszkék Magyarországra: tájainkra, természeti kincseinkre, építészetünkre, hagyományainkra, közösségeinkre.

A kiírás szerint három kategóriában lehet pályázni. A Természet és táj kategóriában Magyarország természeti kincseit, növény- és állatvilágát ábrázoló egyedi és sorozatfelvételeket lehet beküldeni.

Az Épített és tárgyi örökség kategóriában a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, valamint korunk modern épületeit, városrészeit, köztéri szobrait, középületek belső tereit díszítő alkotásokat vagy egyedi művészeti alkotásokat megörökítő egyedi és sorozatfelvételeket várnak.

Az Életképek kategóriába a mindennapok büszkeségeit, apró emberi történeteket és pillanatokat, portrékat, városi és vidéki közösségek kulturális-, és sportéletét ábrázoló egyedi és sorozatfelvételeket lehet beküldeni.

A kategóriagyőztesek díja ismét nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forint, a harmadik helyezetteket 300 ezer forint díjjal jutalmazzák. A szakmai díjakon kívül internetes közönségszavazásra is sor kerül, a közönségdíjak értéke mindhárom kategóriában 1-1 millió forint - emlékeztetett Kaiser Ottó.

Mint felidézte, a fotópályázatot támogató partnerszervezetek - a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete - idén is különdíjakat fognak osztani.

A pályaműveket 5 tagú szakmai zsűri bírálja el, melynek elnöke Kaiser Ottó fotográfus; tagjai Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus; Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja; Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja; valamint Rizsavi Tamás fotográfus, a 2019-es pályázat közönségdíjasa.

A kiírás szerint pályázni 2021. október 19. óta készült fotókkal lehet a fotopalyazat.magyarorszag.hu weboldalon szombattól október 10. éjfélig. Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük, korábbi, és más pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül. Egy kép nem szerepelhet több kategóriában, valamint nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.

A szakmai zsűri több ezer alkotásból választja ki a legjobbnak ítélt képeket. A kiválasztott alkotásokat albumban és kiállításokon is bemutatják a közönségnek.

Az eredményhirdetésre és díjátadóra várhatóan 2022 decemberében kerül sor. Bővebb információk a pályázatról a www.fotopalyazat.magyarorszag.hu weboldalon találhatók.







0

hírek innen, onnan

Ezért a gyógyvízért az ország másik feléből is megéri Békés vármegyébe utazni

A Dél-Alföld egyik legnépszerűbb üdülővárosa egész évben kitűnő úti cél lehet. A Várfürdő gyógyvize évről évre sok...

Súlyosan tévedtünk Varga Viktor megítélésében: még annál is nagyobb bunkó, mint gondoltuk

Megszólalt Varga Viktor egyik szeretője, akivel Zsembera Liliánát csalta.

Így néz ki a francia nők otthona: nagyon nem úgy, ahogy a miénk

Mostantól nem csak öltözködési tippjeiket, de lakberendezési tanácsaikat is megfogadjuk!

Tippötlet a Barca -Bayern BL-derbi elé

Ha van várva várt párharc a Bajnokok ligája 3. játéknapjának kínálatából, akkor az feltétlenül az FC Barcelona és a Bayern München...

Már biztos: mélyebbre ás Harry Potter történetében az új sorozat

A Warner Bros. Television első embere hivatalosan is megerősítette, amit már sejteni lehetett.

Bordatöréssel és disznóporszívózással sokkolták a Kőgazdag Fiatalok a TV2 nézőit

A legnagyobb showt PSG Ogli tolja, aki lányválogatót tartott ibizai bulijára.

Megvizsgáltuk az Algopyrint. Kiderült, miért működik ilyen hatékonyan

Az Algopyrin, ez a jól ismert fájdalomcsillapító, évtizedek óta kíséri mindennapjainkat. De mi teszi különlegessé? A gyógyszerpiacon...

Brutális munkahelyi baleset történt – Gondatlan volt a gépkezelő, meghalt a munkatársa

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy...

Gyilkos galóca dömping az erdőkben

A gombaszezon kezdetével megnövekedtek a gombafogyasztás utáni megbetegedések is, jelenleg a gombamérgezési események száma a...

Megütötték rendesen a GE részvényeit

Harmadik negyedéves jelentését követően mélyrepülésbe kezdett a GE Aerospace árfolyama, a piacnyitás óta már 8 százalékot csökkent.

0

Sport

Sztárteniszező a legyőzőjének: Gratulálok ennek a r*bancnak

A saját edzőjéhez is volt néhány szava a 17 éves szupertehetségnek.

Fiatalon meghalt az ukrán fronton a korábbi profi labdarúgó

Az egykori U20-válogatott játékos az invázió kirobbanása után azonnal fegyvert ragadott.

Beleszálltak a korábbi Barca-ikonba: Igazi bőgőmasina volt

Sergio Busquets kapott komoly kritikát.

Több kulcsember is pihenőt kap, változások a magyar válogatott keretében

Az előzetesen meghirdetett kerethez képest Győri-Lukács Viktória, Janurik Kinga és Klujber Katrin sem lesz ott a magyar női kézilabda-válogatottban a franciák elleni barátságos mérkőzéseken - írja az MKSZ honlapja.

Keddi meccsdömping – folytatódik a Bajnokok Ligája

Október 22., KEDD Futballprogram Bajnokok Ligája, Alapszakasz 3. FordulÓ 18.45: Milan (olasz)–FC Bruges (belga) (Tv: Sport1) 18.45: Monaco (francia)–Crvena zvezda (szerb) (Tv:... Read More... A Keddi meccsdömping – folyt

Rossz válasz: Guardiola száműzte a Manchester City sztárját

A focista elmondta, miért nem kért rögtön bocsánatot az edzőjétől.

Kroos: Ancelottinak és a fiamnak volt a legnehezebb megmondani

Toni Kroos hosszabb interjút adott a spanyol Marcának. A visszavonult német középpályás többek között beszélt a Real Madridól és arról a pillanatról,... Read More... A Kroos: Ancelottinak és a fiamnak volt a legneh

„Visszabeszéltem, mire lefújta az egész edzést” – korábbi játékosa vallott Pep módszereiről

A szélső védő azt is elárulta, fiatal korában lehetetlenségnek tűnt, hogy profi labdarúgó váljon belőle. „Nem voltak megfelelő körülmények Radomislban. Heti kétszer... Read More... A „Visszabeszéltem, mire le

Szoboszlai Dominik: Én végzem a piszkos munkát a csapatban

Az RB Leipzig ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának 3. fordulójában szerda este a Liverpool. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Szoboszlai Dominik mellett Arne Slot, a csapat menedzsere v

Hihetetlen, mi történt a labdarúgó Bajnokok Ligájában

Két fordulón van túl a labdarúgók új rendszerű Bajnokok Ligája.

A szezon gólját lőtték a BL-ben?

A Bajnokok Ligája alapszakaszának harmadik fordulójában a keddi játéknap kora esti meccsén az AS Monaco fogadta a pont nélkül álló Crvena zvezda... Read More... A A szezon gólját lőtték a BL-ben? bejegyzés előszö

0

Bulvár

Megszólalt a rendőrség Orbán Viktor testvérének ügyéről, megdöbbentő az igazság

Az Economx érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elárulta, hol tart Orbán Viktor testvérének ügye, mire jutottak a nyomozók.

Kiderült, mi a baj az óraátállítással

A Föld bizonyos országaiban évente kétszer van óraátállítás, de az Amerikai Alvás Akadémia kutatói szerint ideje lenne végre elhagynunk ezt a gyakorlatot, hiszen több kárt csinálunk ezzel, mint hasznot. Állításu

Így lehet leküzdeni az idősek jellegzetes szagát

Néhány hónappal ezelőtti cikkünkben arra a kérdésre próbáltunk választ találni, hogy mi okozza az idősek összetéveszthetetlen illatát, most pedig az úgynevezett "öregemberszag" elleni "védekezésről" lesz szó.

Világszenzáció, Magyarország alatt rejtőzik, a tudósok vették észre

A tudósok szenzációs felfedezést tettek, az új felfedezés pedig sok mindent megmagyarázhat azonnal.

"Öngyilkos megoldás "- Beszólt az Orbán-kormánynak az ország egyik leggazdagabb embere és legismertebb gyárosa

Sinkó Ottó szerint a minimálbér túlzott emelése öngyilkos megoldás lehet, hiszen a bérlemaradás oka részben a gyengébb össznemzeti hatékonyság.  Nem melleseg eléggé lehúzta a kormányfő új találmányát a "ga

Világszenzációnak ígérkezik az új, 60 százalékos energiahatékonyságú napelem

Egy kutatócsoportnak több mint 15 éves munka gyümölcseként sikerült elérnie az eddig elérhetetlennek hitt eredményt, ami kb. megháromszorozza a ma kereskedelmi forgalomban lévő legjobb napelemek hatékonyságát is.

Orbán Viktor: Pánik van

A miniszterelnök szerint a nyugati vezetők pánikban vannak az illegális migráció miatt.

Ez a kabát lesz a legsikkesebb idén. Mutatjuk a legdivatosabb fazonokat.

Ahogy az őszi szelek egyre hűvösebbek, elérkezett az idő, hogy felfrissítsd a ruhatáradat néhány új darabbal. Ezek a kabátok nemcsak a hidegtől védenek, hanem divatos és stílusos megjelenést is biztosítanak!

Figyelem, gond van az egyik legnépszerűbb fájdalomcsillapítóval

Kivonja a forgalomból az Algoflex izom+ízület 300 mg retard kemény kapszula egyes gyártási számú tételét a Nemzeti Népegészségügyi- és Gyógyszerészeti Központ (Nngyk).

Közlöny: Orbán Viktor beelőzte a nemzeti konzultációt

A kormányfő pontosan meghatározta, melyik miniszterének mikorra kell kidolgoznia a 21 pontos gazdaságvédelmi akcióterv részleteit.

Repülőteret válthatnak a magyarok?

Itt az alternatíva a magyar utazóközönség számára. A kisebb repülőtér sikerességét idei utasforgalma is tükrözi.

blogmorzsák

A Pepsi hadiflottája - egy üdítő(s) hadsereg

Egy időben a Pepsi rendelkezett a világ hatodik legnagyobb haditengerészetével.

17+5 ajándék ötlet a karácsonyfa alá Kínából - első rész

„Ha még nem döntöttél, hogy mit tegyél a fa alá íme 22 ötlet tőlem.“

0